Home »» Placement Papers »» All Papers »» HCL »» Placement Paper

HCL Placement Papers | HCL previously asked aptitude questions


1.Riya is twice as old as Priya now. Three years ago she was thrice as old as priya.How old is Riya now?
a. 7 years
b. 9 years
c. 6 years
d. 12 years
Answer – d

2. Complete the series 81, 69, 58, 48, 39, -----
a. 7
b. 10
c. 22
d. 31
Answer – d

3. Riya and Priya set on a journey. Riya moves eastward at a speed of 20kmph and Priya moves westward at a speed of 30 kmph.How far will be priya from Riya after 30 minutes
a. 25kms
b. 10kms
c. 50kms
d. 30kms
Answer – a

4. What percentage of 20 is .05?
a. 0.5
b. 0.25
c. 0.1
d. 0.025
Answer – b

5. If a number cube is rolled once and coin is tossed once. What is the probability that the coin will show tails and composite number on the cube?
a. 1/8
b. 1/16
c. 1/2
d. 1/4
Answer – a

6. A loan of Rs.700 is made at 9.5% simple interest for 4 months. How much interest is owed when the loan is due?
a. RS.20
b. Rs 23
c. Rs 22
d. Rs 24
Answer – c

7. If ¼ of ¼ is subtracted from ½ of ½, the result will be
a. 3/8
b. 1/16
c. 3/16
d. 1/4
Answer – c

8.If x(a) = a2 +2a-1, then x(8)-x(5) =
a. 43
b. 45
c. 14
d. 3
Answer – b

9. How many pieces, each of length 4.5 meters, can be cut out of 225 meters of wires?
a. 40
b. 45
c. 50
d. 55
Answer – c

10. During a stock clearance sale, a pair of shoes which costs Rs.500 was sold at a small profit of 5%. What was the selling price of the pair of shoes?
a. 400
b. 425
c. 450
d. 475
Answer – d 

Comment

0 Answers