Home »» Placement Papers »» All Papers »» ADP »» Placement Paper

ADP latest written test questions and answers – ADP selection procedure -2012-2013 | ADP technical interviews procedures 2013


1. On a sum of money, the simple interest for 2 years is Rs. 660,while the compound interest is Rs.696.30,the rate of interest being the same in both the cases. The rate of interest is
A. 10% B. 11%
C. 12% D. 10.5%
Ans : B

2. The difference between simple interest and compound interest on Rs. 1200 for one year at 10% per annum reckoned half yearly is
A. Rs.2.50 B. Rs. 3
C. Rs. 4 D. Rs. 3.75
Ans : C

3. A sum of money at simple interest amounts to Rs.815 in 3 years and to Rs. 854 in 4 years. The sum is
A. Rs. 650 B. Rs. 690
C. Rs. 698 D. Rs. 700
Ans : C

4. How much time will it take for an amount of Rs. 450 to yield Rs. 81 as interest at 4.5% per annum of simple interest?
A. 3.5 years B. 4 years
C. 4.5 years D. 5 years
Ans : B

5. Worker A takes 8 hours to do a job. Worker B takes 10 hours to do the same job. How long should it take both A and B, working together but indepently, to do the same job?
A. 2x4/9 B. 4x4/9
C. 5x4/9 D. 4x2/9
Ans : B

6. A and B together can complete a work in 12 days. A alone can complete it in 20 days. If B does the work only for half a day daily, then in how many days A and B together will complete the work?
A. 10 days B. 11 days
C. 15 days D. 20 days
Ans : C

7. An express train travelled at an average speed of 100 km/hr, stopping for 3 minutes after every 75 km. How long did it take to reach its destination 600 km from the starting point?
A. 6 hrs 21 min B. 6 hrs 24 min
C. 6 hrs 27 min D. 6 hrs 30 min
Ans : A

8. Sound is said to travel in air at about 1100 feet per second. A man hears the axe striking the tree, 11/5 seconds after he sees it strike the tree. How far is the man from the wood chopper?
A. 2197 ft B. 2420 ft
C. 2500 ft D. 2629 ft
Ans : B

9. In what ratio must rice at Rs.9.30 per Kg be mixed with rice at Rs. 10.80 per Kg so that the mixture be worth Rs.10 per Kg ?
A. 8 : 7 B. 7 : 8
C. 8 : 9 D. 9 : 8
Ans ; A

10. In what ratio must be a grocer mix two varities of tea worth Rs. 60 a kg and Rs. 65 a Kg so that by selling the mixture at Rs. 68.20 a Kg he may gain 10% ?
A. 3 : 4 B. 3 : 2
C. 3 : 5 D. 4 : 5
Ans : B

11. find the wrong one in the series 864, 420, 200, 96, 40, 16, 6
A. 420 B. 200
C. 96 D. 40
Ans : C

12. insert the missing 121, 112, ..., 97, 91, 86
A. 102 B. 108
C. 99 D. 104
Ans : D

13. insert the missing 7, 7, 24, 19, 9, 28, ..., 8, 31
A. 20 B. 21
C. 18 D. 23
Ans : D

14. In a box, there are 8 red, 7 blue and 6 green balls. One ball is picked up randomly. What is the probability that it is neither red nor green?
A. 2/3 B. 3/4
C. 7/19 D. 8/21
Ans : D

15. The probability that a card drawn from a pack of 52 cards will be a diamond or a king is
A. 2/13 B. 4/13
C. 1/13 D. 1/52
Ans : B 

Comment

0 Answers