Home »» Placement Papers »» All Papers »» Accenture »» Placement Paper

Accenture previous placement papers - 6


1. A teacher can divide her class into groups into groups of 5,13 and 17. What is the smallest possible strength of the class? 
a.835
b.940
c.1105
d.1220
Answer: C
Explanation:
For smallest possible class strength, we consider LCM of the given numbers.  So LCM (5, 13, 17) = 1105.

2. If QUESTION = DOMESTIC what will b code for RESPONSE ?
1. OMESUCEM 
2. OMESICSM 
3. OMESICEM 
4. OMESISCM 
Answer : 3
Explanation:
Q U E S T I O N
D O M E S T I C
We can see in the word 'RESPONSE' only R and P are the letters whose code is not given, by having a look on options we can say code for R is O and code for P is S (because common in all options).
Now we can easily code the word 'RESPONSE'as 'OMESICEM'.
3. A box contains 90 bolts each of 100 gm and 100 bolts each of 150 gm. If the entire box weighs 35.5 kg., then the weight of the empty box is :
A. 10 kg 
B. 10.5 kg 
C. 11 kg 
D. 11.5 kg
E. None of the above 
Answer: B
Explanation:
Let the weight of Empty box be x
90 × 0.100 + 100 × 0.150 + x = 35.5 
Then x = 10.5 kg

4. The average age of 10 members of a committee is the same as it was 4 years ago, because an old member has been replaced by a young member. Find how much younger is the new member?
Answer: 40
Explanation:
Let the average of all 10 members 4 years ago was x. After 4 years, 10 members age increases by 10 × 4 = 40.  But there is no change in the average as a person is replaced by an younger one. Which means, the younger one age is 40 years less than the old one.

5. If the radius of a circle is increased by 20% then the area is increased by:
a) 44% 

b) 120% 

c) 144% 

d) 40% 

e) None of the above

Answer: a

Explanation:

Let say radius = πr2" role="presentation" style="display: inline; line-height: normal; font-size: 13.65px; word-spacing: normal; word-wrap: normal; white-space: nowrap; float: none; direction: ltr; max-width: none; max-height: none; min-width: 0px; min-height: 0px; border: 0px; padding: 0px; margin: 0px; position: relative;">πr2πr2 = π102" role="presentation" style="display: inline; line-height: normal; font-size: 13.65px; word-spacing: normal; word-wrap: normal; white-space: nowrap; float: none; direction: ltr; max-width: none; max-height: none; min-width: 0px; min-height: 0px; border: 0px; padding: 0px; margin: 0px; position: relative;">π102π102 = 100π" role="presentation" style="display: inline; line-height: normal; font-size: 13.65px; word-spacing: normal; word-wrap: normal; white-space: nowrap; float: none; direction: ltr; max-width: none; max-height: none; min-width: 0px; min-height: 0px; border: 0px; padding: 0px; margin: 0px; position: relative;">100π100π
New radius = 10 × 120% =  12
New area = π122" role="presentation" style="display: inline; line-height: normal; font-size: 13.65px; word-spacing: normal; word-wrap: normal; white-space: nowrap; float: none; direction: ltr; max-width: none; max-height: none; min-width: 0px; min-height: 0px; border: 0px; padding: 0px; margin: 0px; position: relative;">π122π122 = 144π" role="presentation" style="display: inline; line-height: normal; font-size: 13.65px; word-spacing: normal; word-wrap: normal; white-space: nowrap; float: none; direction: ltr; max-width: none; max-height: none; min-width: 0px; min-height: 0px; border: 0px; padding: 0px; margin: 0px; position: relative;">144π144π
Increment = 144π−100π100π×100" role="presentation" style="display: inline; line-height: normal; font-size: 13.65px; word-spacing: normal; word-wrap: normal; white-space: nowrap; float: none; direction: ltr; max-width: none; max-height: none; min-width: 0px; min-height: 0px; border: 0px; padding: 0px; margin: 0px; position: relative;">144π−100π100π×100144π−100π100π×100 = 44%

6. When Raja was born, his father was 32 years older than his brother and his mother was 25 years older than his sister. If Raja’s brother is 6 years older than Raja and his mother is 3 years younger than his father, how old was Raja’s sister when Raja was born?

Answer: 10 year
Explanation:
Raja's brother 6 year old when Raja was born.
His father's age = 32 + 6 = 38 year 
His mother's age = 35 year
His sister age  =35 – 25 = 10 years

7. A man purchased a watch for Rs.400 and sold it at a gain of 20% of the selling price. The selling price of the watch is:
Answer: 
Explanation:
Cost price = 400
Gain% = 20%
Gain  = 400× 20100" role="presentation" style="display: inline; line-height: normal; font-size: 13.65px; word-spacing: normal; word-wrap: normal; white-space: nowrap; float: none; direction: ltr; max-width: none; max-height: none; min-width: 0px; min-height: 0px; border: 0px; padding: 0px; margin: 0px; position: relative;">2010020100 = 80
Cost price = 400 + 80 = 480 
8.If 
1111 = r
2222 = t
3333 = e
4444 = n
5555 = ?
Answer:
Explanation:
1 + 1 + 1 + 1 = 4
Four last letter is r
Similarly
5 + 5 + 5 + 5 = 20 i.e twenty so ans is Y.

9.  A new apartment complex purchased 60 toilets and 20 shower heads. If the price of a toilet is three times the price of a shower head, what percent of the total cost was the cost of all the shower heads?
a) 9%
b) 10%
c) 11%
d) 13%
e) 15%

Answer:b

Explanation:
Let the cost of shower head is x. Then the cost of the toilet = 3x.
Total cost of 60 toilets and 20 shower heads = 60 × 3x + 20 × x = 200x
So shower heads cost as a percentage of total cost = 20x20x" role="presentation" style="display: inline; line-height: normal; font-size: 13.65px; word-spacing: normal; word-wrap: normal; white-space: nowrap; float: none; direction: ltr; max-width: none; max-height: none; min-width: 0px; min-height: 0px; border: 0px; padding: 0px; margin: 0px; position: relative;">20x20x20x20x × 100 = 10%

10. Find the smallest number which leaves 22,35, 48 and 61 as remainders when divided by 26, 39, 52 and 65 respectively.
Answer: 776

Explanation:

LCM of (26,39,52,65) = 780
Required number= 780 – 4 = 776


Comment

0 Answers