Home »» Placement Papers »» All Papers »» ADP »» Placement Paper

latest ADP Placement Paper Hyderbad -2015


Three rounds for selection



1.Written Test 2..2 Technical Interviews 3 HR



1.Written Test



It is an On line exam ,No.of questions : 55, Time Limit: 55 Minutes



a)Aptitude-15 Questions 15 Markss



Areas to concentrate



Simple and Compound Intrest-4 Questions

Time and work

Time and Distance

Mixtures

Number series

Probability



b)Reasoning-15 Questions 15Marks



Coding and Decoding

Puzzles



c)Computer Knowledge-10 Questions 10 Marks



C and other programming language



d)Verbal ability-5 Questions 5 Marks



Reading comprehension

Small passage followed by 5 questions



e)Essay Writing



One topic given to write in 10 Minutes-Topic Commitment

"My few favourite things"



Some questions previously asked



Directions for question nos. 1-2:



Eighty Five children went to amusement park where they could ride on merry go-round roller coaster and Ferris wheel .It was known that 20 of them have took all three rides and 55 of them have taken at least two of the three rides. Each ride cost Rs.1 and the total receipt of the amusement park was Rs.145.

1)How many children did not try any of the rides. ?

A) 5 B) 10 C) 15 D) 20 

Ans. 15.



20 kids * 3 rides = Rs. 60

(55-20=)35 kids * 2 rides = Rs. 70

60 + 70 = Rs. 130

So, Rs. (145 – 130 = ) 15 are left for the other (85 – 55 = ) 30 kids . so only 15 of them can take a ride and rest 15 will be left out.

145 rides were taken. 20 of them took all three, i.e. Rs. 60 were spent, so 145-60= Rs. 85 are left for the others. Total kids were 85, so rest were 65. out of these 65, 



2)How many children took exactly one ride?

A) 5 B) 10 C) 15 D) 20 

Ans. 15



3)Four cities are connected by a road network as shown in the figure. In how many ways can you start from any city and come back to it without travelling on the same road more than once ?

A)8

B)12

C)16

D)20

Ans 12. 

Consider the top city, the following are the 3 routes possible, starting from the leftmost edge. Since there are 3 edges emanating from each city and the figure is perfectly symmetrical, these 3 routes are possible from each edge, hence for any given city, the total number of routes = 4 * 3 = 12. 



Directions for question nos 4-5:

A, B, and C are three numbers, Let

@(A, B)= Average of A and B

*(A, B)=Product of A and B

/(A, B)=A divided by B



4)If A=2 and B=4 the value of @( / (*(A,B),B),A) would be 

A)2 

B)4 

C)6 

D)16

Ans.2 



5)Sum of A and B is given by

A)*(@(A, B), 2) 

B)/(@(A,B),2) 

C)@(*(A,B),2) 

D)@(/(A,B),2

Ans. A.



6)Let x
A)(x2-z2)has to be positive.

B)yz can be less than one.

C)xy can never be zero

D)(y2-z2) is always negative

Ans. A.



7)If A,s income is 25% less than B,s ,by what % is B,s income greater than that of A ?

A)35% 

B)25% 

C)30% 

D)None of these

Ans. D Directions for question nos 8-12: A professor keeps data on students tabulated by the sex and the performance of the student. Data is kept in a computer disk, but unfortunately some of it is lost because of a virus. Only the following could be recovered:

Performance Total

Average Good Excellent 

Male 10 

Female 32

Total 30 



Panic buttons were pressed but to no avail. An expert committee was formed,which decided that the following facts were self evident:

a)Half the students were either good or excellent.

b)40% of the students were female

c)One third of male students were average



8)How many students were both female and excellent?

A)0 

B)8 

C)16 

D)32

Ans.A



Performance Total

Average Good Excellent 

Male 10 48

Female 32

Total 30 80



Panic buttons were pressed but to no avail. An expert committee was formed,which decided that the following facts were self evident:

d) Half the students were either good or excellent. (implies the total of good and excellent is 40, i.e., hall of 80)

e) 40% of the students were female (this implies that 32 is 40% of the total students, hence total students are 80, this implies that males are 48, calculate the rest yourself)

f)One third of male students were average



9)What proportion of good students are male?

A)0 

B)0.73 

C)0.4 

D)1.0

Ans.B.



10) What proportion of female students are good?

A)0 

B)0.25 

C)0.50 

D)1.0

Ans.B 


Comment

0 Answers