Home »» Placement Papers »» All Papers »» Ramco Systems »» Placement Paper

Ramco Systems Placement Question Paper


Ramco Systems Placement Question Paper 
1. What will be the population of city X in 1991?
  1) Population of the city has 55% annual growth rate
  2) in 1991,the population of city X was 8 million
Ans:C

2. Was it Rani's birthday yesterday?
  1)Lata spends Rs.100 on Rani's birthday
2)Lata spent Rs.100 yesterdayAns: E

3. Is 3*5 or is 4*6 greater ?
  1) a*b =b*a
  2) a*b is the remainder of ab%(a+b)
Ans:B

4. Will the graph X-Y pass through the origin?
  1) x proportional to the Y
  2)increment in y per units rise of x is fixed.
Ans:E

5. What was the value of the machine 2 years ago?
1) the deprecition of the value of the machine per year is 10%
2)present value of the machine is rs 8000/

Ans:C

6. What will be the area of a square that can be inscribed in a circle?
  1) Radius of the circle is T
  2) Length of a diagonal of the square is 2r
Ans:D

7. There are two figures viz., a circle and a square. Which having greater area?
  1) Perimeter of the circle is the same as the perimeter of the square.
  2) Eleven times the radius is equal to seven times the length of one side of the square.
Ans: D

8. A candidate who was found to be under weightin medical test had been selected provisionally subject to his attainment of 60Kg weight within one year. What should be the percentage increase of his weightso that selection is confirmed after one year.
  1) Weight (Kg)=16+8 Height (ft) is standard equation for the Indian population. The candidates height is 5.5
  2) His present weight is 55Kg.
Ans: D

9. Is angle µ=90
  1) sin**2(µ)+cos**2(µ)=1
  2) sin**2(µ)-+cos**2(µ)=1
Ans: E

10. What will be the average age of workers of an Institution after two years?
  1) Present average age is 35 years
  2) There are total 20 workers in the Institution
Ans: A

11. Is AB>AM ( A Triangle is given )
  1) AB
Ans: E

12. Is X^2+Y^2
  1) 0
  2) 0
Ans: C

13. Can it be concluded that angle ABO = angle ODC
  1) ABCD is a Parallelogram and O is the point of intersection of the diagonals.
  2) Angle DOC =75deg. and angle DAO =35deg.
Ans: A

14. What is the value of x+y?
  1) 2y=x+6
  2) 5x=10y-30
Ans: E

15. How many students are there in the class?
  1) 30 students play foot ball and 40 play cricket .
  2)Each student plays either foot ball or cricket or both.
Ans: E

16. What is the value of a:b?
  1) a=x+10%ofx
  2) b=a+10%ofa
Ans: B

17 . What is the maximum value of the expression 5+8x-8x^2?
  1) x is real
  2) x is not positive
Ans: C

18. What will be the value of the greatest angle of the triangle ABC?
  1) Angles of the triangle are in the ration 2:5:3
  2) The side opposite to the greatest angle is the longest side.
Ans: A

19. What is the range of values of x?
  1)( x-2 ) / ( 2x + 5 ) < 1/3
  2)2x /3 + 17/3 > 3x " 20
Ans: D

20. Of the two which one is the greater " -3/x , -3/y?
1) x,y>0

Technical Questions

21. Find the output for the following C program

main()
  {
  char *p1=Name;
  char *p2;
  p2=(char *)malloc(20);
  while(*p2++=*p1++);
  printf(%sn,p2);
  }
  Ans. An empty string

22. Find the output for the following C program
  main()
  {
  int x=20,y=35;
  x = y++ + x++;
  y = ++y + ++x;
  printf(%d %dn,x,y);
  }
Ans. 57 94

23. Find the output for the following C program
  main()
  {
  int x=5;
  printf(%d %d %dn,x,x< <2,x>>2);
  }
Ans. 5 20 1

24. Find the output for the following C program
  #define swap1(a,b) a=a+b;b=a-b;a=a-b;
  main()
  {
  int x=5,y=10;
  swap1(x,y);
  printf(%d %dn,x,y);
  swap2(x,y);
  printf(%d %dn,x,y);
  }
  int swap2(int a,int b)
  {
  int temp;
  temp=a;
  b=a;
  a=temp;
  return;
}

Ans. 10 5

25. Find the output for the following C program
  main()
  {
  char *ptr = "Ramco Systems;
  (*ptr)++;
  printf(%sn,ptr);
  ptr++;
  printf(%sn,ptr);
  }
Ans. Samco Systems

26. Find the output for the following C program
  #include
  main()
  {
  char s1[]=Ramco;
  char s2[]=Systems;
  s1=s2;
  printf(%s,s1);
}

Ans. Compilation error giving it cannot be an modifiable 'lvalue'

27. Find the output for the following C program
  #include
  main()
  {
  char *p1;
  char *p2;
  p1=(char *) malloc(25);
  p2=(char *) malloc(25);
  strcpy(p1,Ramco);
  strcpy(p2,Systems);
  strcat(p1,p2);
  printf(%s,p1);
  }
Ans. RamcoSystems

28. Find the output for the following C program given that
  [1]. The following variable is available in file1.c
  static int average_float;
Ans. All the functions in the file1.c can access the variable

29. Find the output for the following C program

# define TRUE 0
  some code
  while(TRUE)
  {
  some code
  }

Ans. This won't go into the loop as TRUE is defined as 0

30. Find the output for the following C program
  main()
  {
  int x=10;
  x++;
  change_value(x);
  x++;
  Modify_value();
  printf(First output: %dn,x);
  }
  x++;
  change_value(x);
  printf(Second Output : %dn,x);
  Modify_value(x);
  printf(Third Output : %dn,x);
  }
  Modify_value()
  {
  return (x+=10);
  }
  change_value()
  {
  return(x+=1);
  }
Ans. 12 1 1

31. Find the output for the following C program

main()
  {
  int x=10,y=15;
  x=x++;
  y=++y;
  printf(%d %dn,x,y);
  }
  Ans. 11 16

32. Find the output for the following C programmain()
  {
  int a=0;
  if(a=0) printf(Ramco Systemsn);
  printf(Ramco Systemsn);
  }
Ans. Ony one time "Ramco Systems will be printed

33. Find the output for the following C program
  #include
  int SumElement(int *,int);
  void main(void)
  {
  int x[10];
  int i=10;
  for(;i;)
  {
  i";
  *(x+i)=i;
  }
  printf(%d,SumElement(x,10));
  }
  int SumElement(int array[],int size)
  {
  int i=0;
  float sum=0;
  for(;i
  sum+=array[i];
  return sum;
}

34. Find the output for the following C program
  #include
  void main(void);
  int printf(const char*,);
  void main(void)
  {
  int i=100,j=10,k=20;
  " int sum;
  float ave;
  char myformat[]=ave=%.2f;
  sum=i+j+k;
  ave=sum/3.0;
  printf(myformat,ave);
}

35. Find the output for the following C program
  #include
  void main(void);
  {
  int a[10];
  printf(%d,((a+9) + (a+1)));
}

36. Find the output for the following C program
  #include
  void main(void)
  {
  struct s{
  int x;
  float y;
  }s1={25,45.00};
  union u{
  int x;
  float y;
  } u1;
  u1=(union u)s1;
  printf(%d and %f,u1.x,u1.y);
}

37. Find the output for the following C program
  #include
  void main(void)
  {
  unsigned int c;
  unsigned x=0Ã-3;
  scanf(%u,&c);
  switch(c&x)
  {
  case 3: printf(Hello!t);
  case 2: printf(Welcomet);
  case 1: printf(To Allt);
  default:printf(n);
  }
}

38. Find the output for the following C program
  #include
  int fn(void);
  void print(int,int(*)());
  int i=10;
  void main(void)
  {
  int i=20;
  print(i,fn);
  }
  void print(int i,int (*fn1)())
  {
  printf(%dn,(*fn1)());
  }
  int fn(void)
  {
  return(i-=5);
}

39. Find the output for the following C program
  #include
  void main(void);
  {
  char numbers[5][6]={Zero,One,Two,Three,Four};
  printf(%s is %c,&numbers[4][0],numbers[0][0]);
}

40. Find the output for the following C program
  int bags[5]={20,5,20,3,20};
  void main(void)
  {
  int pos=5,*next();
  *next()=pos;
  printf(%d %d %d,pos,*next(),bags[0]);
  }
  int *next()
  {
  int i;
  for(i=0;i<5;i++)
  if (bags[i]==20)
  return(bags+i);
  printf(Error!);
  exit(0);
}

41. Find the output for the following C program
  #include
  void main(void)
  {
  int y,z;
  int x=y=z=10;
  int f=x;
  float ans=0.0;
  f *=x*y;
  ans=x/3.0+y/3;
  printf(%d %.2f,f,ans);
}

42. Find the output for the following C program
  #include
  void main(void);
  {
  double dbl=20.4530,d=4.5710,dblvar3;
  double dbln(void);
  dblvar3=dbln();
  printf(%.2ft%.2ft%.2fn,dbl,d,dblvar3);
  }
  double dbln(void)
  {
  double dblvar3;
  dbl=dblvar3=4.5;
  return(dbl+d+dblvar3);
}

43. Find the output for the following C program
  #include
  static int i=5;
  void main(void)
  {
  int sum=0;
  do
  {
  sum+=(1/i);
  }while(0
}

44. Find the output for the following C program
  #include
  void main(void)
  {
  int oldvar=25,newvar=-25;
  int swap(int,int);
  swap(oldvar,newvar);
  printf(Numbers are %dt%d,newvar,oldvar);
  }
  int swap(int oldval,int newval)
  {
  int tempval=oldval;
oldval=newval;

newval=tempval;
  }

45. Find the output for the following C program
  #include
  void main(void);
  {
  int i=100,j=20;
  i++=j;
  i*=j;
  printf(%dt%dn,i,j);
}

46. Find the output for the following C program
  #include
  void main(void);
  int newval(int);
  void main(void)
  {
  int ia[]={12,24,45,0};
  int i;
  int sum=0;
  for(i=0;ia[i];i++)
  {
  sum+=newval(ia[i]);
  }
  printf(Sum= %d,sum);
  }
  int newval(int x)
  {
  static int div=1;
  return(x/div++);
}

47. Find the output for the following C program
  #include
  void main(void);
  {
  int var1,var2,var3,minmax;
  var1=5;
  var2=5;
  var3=6;
  minmax=(var1>var2)?(var1>var3)?var1:var3:(var2>var3)?var2:var3;
printf(%dn,minmax);

48. Find the output for the following C program
  #include
  void main(void);
  {
  void pa(int *a,int n);
  int arr[5]={5,4,3,2,1};
  pa(arr,5);
  }
  void pa(int *a,int n)
  {
  int i;
  for(i=0;i
  printf(%dn,*(a++)+i);
}

49. Find the output for the following C program
  #include
  void main(void);
  void print(void);
  {
  print();
  }
  void f1(void)
  {
  printf(nf1():);
}

50. Find the output for the following C program
  #include "6.c
  void print(void)
  {
  extern void f1(void);
  f1();
  }
  static void f1(void)
  {
  printf(n static f1().);
}

51. Find the output for the following C program
  #include
  void main(void);
  static int i=50;
  int print(int i);
  void main(void)
  {
  static int i=100;
  while(print(i))
  {
  printf(%dn,i);
  i";
  }
  }
  int print(int x)
  {
  static int i=2;
  return(i");
}

52. Find the output for the following C program
  #include
  void main(void);
  typedef struct Ntype
  {
  int i;
  char c;
  long x;
  } NewType;
  void main(void)
  {
  NewType *c;
  c=(NewType *)malloc(sizeof(NewType));
  c->i=100;
  c->c='C';
  (*c).x=100L;
  printf((%d,%c,%4Ld),c->i,c->c,c->x);
}

53. Find the output for the following C program
  #include
  void main(void);
  const int k=100;
  void main(void)
  {
  int a[100];
  int sum=0;
  for(k=0;k<100;k++)
  *(a+k)=k;
  sum+=a["k];
  printf(%d,sum);
}

Comment

0 Answers