Home »» Placement Papers »» All Papers »» Cadence »» Placement Paper

Cadence Placement Paper (Technical-C & Unix)


Paper: Cadence Placement Paper (Technical-C & Unix)

C & UNIX

  1. What does chmod 654 stand for.

2. Which of following is used for back-up files?
(a) compress (b) Tar (c) make (d) all the above Ans : b

3. what does find command do ? Ans : search a file

4. what does " calloc" do?
Ans : A memory allocation and initializing to zero.

5. what does exit() do?
Ans : come out of executing programme.

6. what is the value of 'i'?
i=strlen("Blue")+strlen("People")/strlen("Red")-strlen("green")
Ans : 1

7. i=2
printf("%old %old %old %old ",i, i++,i--,i++);

8. Using pointer, changing A to B and B to A is Swapping the function using two address and one temporary variable. a,b are address, t is temporary variable. How function look like?
Ans : swap(int *, int *, int )

9. In 'o' how are the arguments passed?
ans : by value.

10. Find the prototype of sine function.
Ans : extern double sin(double)

11. Scope of a global variable which is declared as static?
ans : File

12. ASCII problem
i=..
ans : 6

13. what is the o/p
printf(" Hello o is the world ");
Ans : Hello is the world.

14. Clarifying the concept addresses used over array ; ie changing the address of a base element produces what error?

15. child process -- fork
child shell -- sh

16. Answer are lex 7 yacc & man read these things in UNIX

17. What is int *p(char (*s)[])
Ans : p is a function which is returning a pointer to integer which takes arguments as pointer to array of characters

Comment

0 Answers