Home »» Placement Papers »» All Papers »» Cadence »» Placement Paper

Cadence Placement Paper



Cadence Paper
   
75 Marks Paper
  Time Limit 1.15 H

10 related to s/w & then 10 related to h/w & 55 aptitude.

Technical Part

1. Ans: O (n**2)

2. In order & preorder seq. of tree is given & you have to find out post order.. very easy but do practice you can make one easy method by practice..

3.  problem on pass by ref. & pass by value. 
Ans: x=5 & y=3

4. In assembler relocatable code generated by ...!!??
Ans: Indirect addressing

5. Depth of the tree
Ans: log(n)

6.very simple problem on binary tree ...
so learn who to build tree & insert new tree node...
Ans: 10

7.problem on FSM

8.problem on stack
Ans: "c"

9.problem on grammer

Technical Part 2

1. A (XOR)B 

2. for modulo-13 ...FF req.
Ans: 4

3. Ans: modulo-6

4. Ans: z(x+y)

5. Ans: 0,1

6.  on DMA : I/O to Mem. without CPU monitering

7.  problem on ring counter
Ans: 4 cycle 

8.number given in form 20 digit repesentation ... where A,B ,C ,,,..J are 10,11,12,...20  number is 'IA' what is the value in octal 
Ans: 562 

9. one program is given inwhich statement are 
t= u%v 
t= u%v
u=v
v=v-1...
you have to find complexity of prog.
Ans: !!??

Last Aptitude Part 

1.  log( X**3 + Y**3) where x=3/4 y=1/4
log(3) , log(7) & log(2) is given ...
Ans:-0.385

2.  one puzzle related cards ...
Ans: 1 black card & 12 red crads

3. last question of paper .. sum of money of A & B =Rs.10 diffrence of A + B = Rs.9
Ans : 50 pesa

4.  one paper is equlely folded 50 times... what is new thikness of paper.. 
Ans: 2**50

5.  problem in which two circle are drawn ...& triangle..
Ans: 10root2

6.  one problem related to two train ...
Ans: (T + t)/2

7.  one area finding problem 
in which in 10 * 10 box small 2*2 box & one triangle ... sheded area you have to find...
Ans:33.33

CV Paper

1-18 General
(i) Data sufficiency
(ii) Analytical
(iii) Mathematics
19-45 C&UNIX

1.  |x-a|=a-x Ans: (c) x<=a

2. There is six letter word VGANDA . How many ways you can arrange the letters in the word in such a way that both the A's are together.
Ans : 120 (5x4!)

3. If two cards are taken one after another without replacing from a pack of 52 cards what is the probability for the two cards be queen. 
 Ans : (4/52)*(3/51) (1/17)*(1/13)

4.  51 x 53 x ... x 59 ; symbols ! - factorial ^ - power of 2
(a) 99!/49! (b) (c) (d) (99! x 25!)/(2^24 x 49! x 51!)

5.  The ratio fo Boys to Girls is 6:4. 60% of the boys and 40% of girls take lunch in the canteen. What % of class takes lunch in canteen. 
Ans : 52% (60/100)*60 + (40/100)*40


Data Sufficiency : a) only statement A is sufficient , B is not
b) only statement B
c) both are necessary
d) both are not sufficient.

6. X is an integer. Is X divisible by 5?
A) 2X is divisible by 5.
B) 10X is divisible by 5.
Ans : A)

7.  (A) Anna is the tallest girl
(B) Anna is taller than all boys.
(Q) . Is Anna the tallest in the class
Ans : c

8. Math's question

9, 10 Analytical

Zulus always speak truth and Hutus always speak lies. There are three persons A, B & C. A met B and says " I am a Zulu or I am Hutu". We don't know what exactly he said. then B meets C and says to c that " A is a Zulu ". Then C replied " No, A is a Hutu ". 

9. How many Zulus are there ? 
 Ans 2( check)


10)  Who must be a Zulu ? 
 Ans: B (check)

11,12.13,14.
--------------

A father F has 5 sons, p, q, r, s, t. Not necessarily in this order. Two are of same age. The eldest and youngest cannot be twins. T is elder to r and younger to q and s has three older brothers.
q) who are the twins? s, t
q) who is the oldest and youngest? q, (s&t)
q)
q)


15,16,17,18
--------------

There are 7 people who take a test among which M is the worst, R is disqualified, P and S obtain same marks, T scores less than S and Q scores less than P, N scores higher than every one. 
Ans : N P S T Q R M (may be, just check) or N S P T Q R M

C & UNIX

19. What does chmod 654 stand for.
Ans : _rw_r_xr__


20.  Which of following is used for back-up files?
(a) compress (b) Tar (c) make (d) all the above 
 Ans : b


21 what does find command do ? Ans : search a file


22. what does " calloc" do?
Ans : A memory allocation and initialising to zero.


23 what does exit() do?
Ans : come out of executing programme.


24. what is the value of 'i'?
i=strlen("Blue")+strlen("People")/strlen("Red")-strlen("green")
Ans : 1


25. i=2
printf("%old %old %old %old ",i, i++,i--,i++);
Ans : check the answer.


26.  Using pointer, changing A to B and B to A is Swapping the function using two address and one temperory variable. a,b are address, t is temporary variable. How function look like?
Ans : swap(int *, int *, int )


27.  In 'o' how are the arguments passed?
Ans : by value.


28. Find the prototype of sine function.
Ans : extern double sin(double)


29.  Scope of a global variable which is declared as static?
ans : File


30.  ASCII problem
i=..
Ans : 6

32.  what is the o/p printf(" Hello o is the world ");
Ans : Hello is the world.


33.  Clarifying the concept addresses used over array ; ie changing the address of a base element produces what error?


34. child process -- fork
child shell -- sh


35. Answer are lex 7 yacc & man read these things in UNIX


36.  What is
int *p(char (*s)[])
Ans : p is a function which is returning a pointer to integer which takes arguments as pointer to array of characters.

Comment

0 Answers