Home »» Placement Papers »» All Papers »» BPL Telecom »» Placement Paper

BPL Placement Paper (Technical)


Paper: BPL Placement Paper (Technical)

TECHNICAL:  

1.What is meant by polymorphism

Ans. Redefinition of a base class method in a derived class

  2. What is the essential feature of inheritance

Ans. All properties of existing class are derived.

  3. What does the protocol FTP do

Ans. Transfer a file b/w stations with user authentification

  4. In the transport layer ,TCP is what type of protocol

Ans. Connection oriented.

  5. Why is a gateway used

Ans. To connect incompatible networks.

  6. How is linked list implemented

Ans. By referential structures.

  7. What method is used in Win95 in multitasking?

Ans. Non preemptive check.

  8.What is meant by functional dependency?

  9. What is a semaphore?

Ans. A method synchronization of multiple processes

  10.What is the precedence order from high to low ,of the symbols ( ) ++ /

Ans.( ) , ++, /

  11. Preorder of A*(B+C)/D-G

Ans.*+ABC/-DG

  12. B-tree (failure nodes at same level)

  13. Dense index (index record appears for every search -key in file)

  14. What is the efficiency of merge sort

Ans. O(n log n)

  15.A program on swapping ( 10,5 )was given

16. In which layer are routers used

  Ans. In network layer

17. In which layer are packets formed ( in network layer )

18.Which of the following sorting algorithm has average sorting behavior -- Bubble sort, merge sort, heap sort, exchange sort

Ans. Heap sort

  19.In binary search tree which traversal is used for getting ascending order values--Inorder ,post order,preorder

Ans. Inorder

  20. What are device drivers used for

Ans. To provide software for enabling the hardware

  21. Irrevalent to unix command ( getty)

  23. What is fork command in Unix

Ans. System call used to create process

  24.What is make command in Unix

Ans. Used for creation of more than one file

  24.In unix .profile contains

Ans. Start up program

  25. In Unix echo is used for ( answer C)

  26.In Unix 'ls 'stores contents in

Ans. inode block

Comment

0 Answers