Home »» Placement Papers »» All Papers »» IBS »» Placement Paper

IBS placement paper


Here we are sharing Ibs conducted open campus recruitment in our college March 2011 in Pune, In IBS fresher jobs recruitment out of 250 students attended IBS placement 150 were selected in IBS.  IBS Latest 2012-2013 selection procedures consists IBS preplacement talk IBS written test,most of the question were form technical based on your stream subjects Friends here we sharing questions based on our memory .
IBS these sample placement paper questions are repeated, question will help your placement in IBS,Refer IBS previous years model written test examination questions and technical and hr,CEO interview procedures.Practice the IBS HR Interview questions so that you can be aware of the most common questions, puzzles being asked and to enhance your communication and decision making skills in order to face the Interviews with full confidence.
IBS Group Discussion – GD Round
Many time companies including IBS conduct Group Discussion Round also known as GD Round to measure job seekers Speaking ability, Listening to others, topic awareness and communication skills. Browse through these common GD or Group Discussion topics to have a firm grip of this selection process Practice the group discussion topics with your friends so that you have a first-hand experience. This helps to improve on your weakness areas such as hearing, listening (which most of job seeker’s lack) communication and decision making skills in order to face the Interviews with full confidence.
1. What is the output of the program
void main()
{
char s[]="oracle is the best";
char t[40];
char *ss,*tt;
while(*tt++=*ss++);
printf("%s",t);
getch();
}
// A. oracle is the best
// B. Core dump
// c. Error Message
// D. Goes into infinite loop

Ans: B. core dump (Garbage value)


2. What is the output of the program
void main()
{
int j[10]={9,7,5,3,1,2,4,6,9};
int i=1;
clrscr();
for(;i<9;i++)
printf("%d ",--j[i++]);
getch();
}
// A. 6,2,1,5
// B. 6,2,1,5,7
// c. Error Message
// D. core dump
Ans: A. 6,2,1,5

3. What is the output of the program
void main()
{
int i,j,k,n=5;
clrscr();
for(i=5;i>0;i--)
{
j=1<i;
k=n&j;
k==0?printf("0"):printf("1");
}
getch();
}
// A. 00011
// B. 11110
// c. 11001
// D. 11100
Ans: B. 11110


4. Each side of a rectangle is increased by 100% .By what percentage does the area increase?

Ans : 300%

5. Perimeter of the back wheel = 9 feet, front wheel = 7 feet on a certain distance, the front wheel gets 10 revolutions more than the back wheel .What is the distance?

Ans : 315 feet.

6. Perimeter of front wheel =30, back wheel = 20. If front wheel revolves 240 times. How many revolutions will the back wheel take?

Ans: 360 times

7. 20% of a 6 litre solution and 60% of 4 litre solution are mixed. What percentage of the mixture of solution

Ans: 36%

8. City A's population is 68000, decreasing at a rate of 80 people per year. City B having population 42000 is increasing at a rate of 120 people per year. In how many years both the cities will have same population?

Ans: 130 years

9. Two cars are 15 kms apart. One is turning at a speed of 50kmph and the other at 40kmph . How much time will it take for the two cars to meet?

Ans: 3/2 hours

10. What is the output of the program
#include<stdio.h>
#include<conio.h>
void main()
{
int i=1*4/3-27%3^2+100*0.5-(4>3?1:2);
clrscr();
printf("%d",i);
getch();
}
// A. 49
// B. compile error
// c. 51
// D. 48
Ans: b

11. What is the output of the program
#include<stdio.h>
#include<conio.h>
void main()
{
char *st1[3]= {"Hello","World","Oracle"};
*st1=st1[2];
st1[1]=*st1;
free(st1[0]);
free(st1[1]);
clrscr();
printf("%s %s %s",st1,st1[1],st1[2]);
getch();
}
// A. Garbage Garbage Oracle
// B. oracle oracle oracle
// C. Hello World Oracle
// D. Core Dump:cannot Print after freeing the memory
Ans: D

12. what is the output of ..
#include
void main()
{
char buffer[10]={"Genesis"};
printf("%d",&buffer[4]-(buffer));
}
a. 3
b. 4
c. 0
d. illegal pointer subtraction

13. what is the output for
#include
main()
{
static int a[]={5,10,15,20};
int * ptr=a;
int ** ptr_ptr=&ptr;
printf("n %d",**ptr_ptr++);
}
a. 5
b. 10
c. 15
d. 6

14. what is the value of expr..
1+2/3*4+1
a. 2
b. 3
c. 4
d. 4.666666
e. 5

15. If the total distance of a journey is 120 km .If one goes by 60 kmph and comes back at 40kmph what is the average speed during the journey?

Ans: 48kmph

16. A school has 30% students from Maharashtra .Out of these 20% are Bombey students. Find the total percentage of Bombay?

Ans: 6%

17. An equilateral triangle of sides 3 inch each is given. How many equilateral triangles of side 1 inch can be formed from it?

Ans: 9

18. If A/B = 3/5,then 15A = ?

Ans : 9B

19. class A
{
public:
static int a;
A() {a=10};
};
int main()
{
A b;
Printf(“%d”,b.a);
Return 0;
}
Will the program compile?
a yes
b. no

20. What would be the output of the following program?

main()
{
int y=128;
const int x=y;
printf("%d",x);
}
a) 128 b) Garbage value c) Error d) 0

21. What is the difference between the following declarations?

const char *s;
char const *s;
Ans. No difference
IBS Software Placement Paper June 2011:-

22 If the following program (myprog) is run from the command line as myprog friday tuesday sunday, What would be the output?

main(int argc, char *argv[])
{
while(sizeofargv)
printf("%s",argv[--sizeofargv]);
}
a) myprog friday tuesday sunday b) myprog friday tuesday
c) sunday tuesday friday myprog d) sunday tuesday friday

23.Point out the error in the following program

main()
{
int a=10;
void f();
a=f();
printf("n%d",a);
}
void f()
{
printf("nHi");
}
Ans. The program is trying to collect the value of a "void" function into an integer variable.

24 In the following program how would you print 50 using p?

main()
{
int a[]={10, 20, 30, 40, 50};
char *p;
p= (char*) a;
}
Ans. printf("n%d",*((int*)p+4));

4. Would the following program compile?

main()
{
int a=10,*j;
void *k;
j=k=&a;
j++;
k++;
printf("n%u%u",j,k);
}
a) Yes b) No, the format is incorrect
c) No, the arithmetic operation is not permitted on void pointers
d) No, the arithmetic operation is not permitted on pointers

25. According to ANSI specifications which is the correct way of declaring main() when it receives command line arguments?

a) main(int argc, char *argv[]) b) main(argc,argv) int argc; char *argv[];
c) main() {int argc; char *argv[]; } d) None of the above

26. What error would the following function give on compilation?

f(int a, int b)
{
int a;
a=20;
return a;
}
a) missing parenthesis in the return statement b) The function should be declared as int f(int a, int b)
c) redeclaration of a d) None of the above

27. Point out the error in the following program

main()
{
const char *fun();
*fun()='A';
}
const char *fun()
{
return "Hello";
}
Ans. fun() returns to a "const char" pointer which cannot be modified

28. What would be the output of the following program?

main()
{
const int x=5;
int *ptrx;
ptrx=&x;
*ptrx=10;
printf("%d",x);
}
a) 5 b) 10 c) Error d) Garbage value

29. There are two circles, one circle is inscribed and another circle is circumscribed over a square. What is the ratio of area of inner to outer circle?

Ans: 1 : 2

30. If PQRST is a parallelogram what it the ratio of triangle PQS & parallelogram PQRST .

Ans: 1:2

31. A worker is paid Rs.20/- for a full days work. He works 1,1/3,2/3,1/8.3/4 days in a week. What is the total amount paid for that worker ?

Ans : 57.50

32. What is the selling price of a car? If the cost of the car is Rs.60 and a profit of 10% over selling price is earned

Ans: Rs 66/-

33. 1/3 of girls , 1/2 of boys go to canteen .What factor and total number of classmates go to canteen.

Ans: Cannot be determined.

34. The price of a product is reduced by 30% . By what percentage should it be increased to make it 100%

Ans: 42.857%

35. There is a square of side 6cm . A circle is inscribed inside the square. Find the ratio of the area of circle to square.

Ans. 11/14

36. There are two candles of equal lengths and of different thickness. The thicker one lasts of six hours. The thinner 2 hours less than the thicker one. Ramesh lights the two candles at the same time. When he went to bed he saw the thicker one is twice the length of the thinner one. How long ago did Ramesh light the two candles

Ans: 3 hours.

37. The cost of an item is Rs 12.60. If the profit is 10% over selling price what is the selling price ?

Ans: Rs 13.86/-

38. There are 6 red shoes & 4 green shoes . If two of red shoes are drawn what is the probability of getting red shoes

Ans: 6c2/10c2

39. To 15 lts of water containing 20% alcohol, we add 5 lts of pure water. What is % alcohol.

Ans : 15%

40. If PQRST is a parallelogram what it the ratio of triangle PQS & parallelogram PQRST .

Ans: 1:2
41. What is the output of the program
void main()
{
char s[]="oracle is the best";
char t[40];
char *ss,*tt;
while(*tt++=*ss++);
printf("%s",t);
getch();
}
// A. oracle is the best
// B. Core dump
// c. Error Message
// D. Goes into infinite loop

Ans: B. core dump (Garbage value)


42. What is the output of the program
void main()
{
int j[10]={9,7,5,3,1,2,4,6,9};
int i=1;
clrscr();
for(;i<9;i++)
printf("%d ",--j[i++]);
getch();
}
// A. 6,2,1,5
// B. 6,2,1,5,7
// c. Error Message
// D. core dump
Ans: A. 6,2,1,5

43. What is the output of the program
void main()
{
int i,j,k,n=5;
clrscr();
for(i=5;i>0;i--)
{
j=1<i;
k=n&j;
k==0?printf("0"):printf("1");
}
getch();
}
// A. 00011
// B. 11110
// c. 11001
// D. 11100
Ans: B. 11110


44. Each side of a rectangle is increased by 100% .By what percentage does the area increase?

Ans : 300%

45. Perimeter of the back wheel = 9 feet, front wheel = 7 feet on a certain distance, the front wheel gets 10 revolutions more than the back wheel .What is the distance?

Ans : 315 feet.

46. Perimeter of front wheel =30, back wheel = 20. If front wheel revolves 240 times. How many revolutions will the back wheel take?

Ans: 360 times

47. 20% of a 6 litre solution and 60% of 4 litre solution are mixed. What percentage of the mixture of solution

Ans: 36%

48. City A's population is 68000, decreasing at a rate of 80 people per year. City B having population 42000 is increasing at a rate of 120 people per year. In how many years both the cities will have same population?

Ans: 130 years

49. Two cars are 15 kms apart. One is turning at a speed of 50kmph and the other at 40kmph . How much time will it take for the two cars to meet?

Ans: 3/2 hours

50. What is the output of the program
#include<stdio.h>
#include<conio.h>
void main()
{
int i=1*4/3-27%3^2+100*0.5-(4>3?1:2);
clrscr();
printf("%d",i);
getch();
}
// A. 49
// B. compile error
// c. 51
// D. 48
Ans: b

51. What is the output of the program
#include<stdio.h>
#include<conio.h>
void main()
{
char *st1[3]= {"Hello","World","Oracle"};
*st1=st1[2];
st1[1]=*st1;
free(st1[0]);
free(st1[1]);
clrscr();
printf("%s %s %s",st1,st1[1],st1[2]);
getch();
}
// A. Garbage Garbage Oracle
// B. oracle oracle oracle
// C. Hello World Oracle
// D. Core Dump:cannot Print after freeing the memory
Ans: D

52. what is the output of ..
#include
void main()
{
char buffer[10]={"Genesis"};
printf("%d",&buffer[4]-(buffer));
}
a. 3
b. 4
c. 0
d. illegal pointer subtraction

53. what is the output for
#include
main()
{
static int a[]={5,10,15,20};
int * ptr=a;
int ** ptr_ptr=&ptr;
printf("n %d",**ptr_ptr++);
}
a. 5
b. 10
c. 15
d. 6

54. what is the value of expr..
1+2/3*4+1
a. 2
b. 3
c. 4
d. 4.666666
e. 5

55. If the total distance of a journey is 120 km .If one goes by 60 kmph and comes back at 40kmph what is the average speed during the journey?

Ans: 48kmph

56. A school has 30% students from Maharashtra .Out of these 20% are Bombey students. Find the total percentage of Bombay?

Ans: 6%

57. An equilateral triangle of sides 3 inch each is given. How many equilateral triangles of side 1 inch can be formed from it?

Ans: 9

58. If A/B = 3/5,then 15A = ?

Ans : 9B

59. class A
{
public:
static int a;
A() {a=10};
};
int main()
{
A b;
Printf(“%d”,b.a);
Return 0;
}
Will the program compile?
a yes
b. no

60. What would be the output of the following program?

main()
{
int y=128;
const int x=y;
printf("%d",x);
}
a) 128 b) Garbage value c) Error d) 0

60 What is the difference between the following declarations?

const char *s;
char const *s;
Ans. No difference

Comment

0 Answers