Home »» Placement Papers »» All Papers »» L & T Infotech, »» Placement Paper

LnT Infotech Placement Paper : 37785 ( Whole-Testpaper)


Dear Friend's Good Morning sir I have attended the L & T InfoTech in it. Around 700 students were there 10 & 12 & BE :55,55,58%
Total number of round: 4
Written Round - 30 Questions
Verbal - 30 Questions
English - 30 Questions

Total time is 90 min and there is sectional cut-off was their in all section 15 each. So we have 2 give wait age to all the section not to a particular one (we have to make on self as a Jake of all field) 350 clear the written. And One day before PPT main thing regarding to this all is PPT of L&T because they Give very long ppt one day before the written of 2 hour and their they call to 8 to 10 student randomly .But it was very interactive section and we should concentrate their because who gave the ppt out of 20 hr head tech. They are 5 so we should take part their.


L n T Infotech WRITTEN TEST

Total 90 questions , 90 minutes ---SECTIONAL CUTOFF IS THERE
1. Aptitude (30 quest)
2. Reasoning (30 quest)
3. English (30 quest)

1. Aptitude (30 quest)


1. From a vessel, 1/3rd of the liquid evaporates on the first day. On the second day 3/4th of the remaining liquid evaporates. What fraction of the volume is present at the end of the second day.
Ans: 50%.

2. An orange glass has orange juice and white glass has apple juice both of equal volumes. 50 ml of the orange juice is taken and poured into the apple juice. 50 ml from the white glass is poured into the orange glass. Of the two quantities, the amount of apple juice in the orange glass and the amount of orange juice in the white glass, which one is greater and by how much?
Ans: The two quantities are equal.

3. There is a 4 inch cube painted on all sides. This is cut down into of 1 inch cubes. What is the no of cubes which have no pointed sides? 
Ans: 8.

4. Sam and Mala have a conversation. Sam says I am certainly not over 40. Mala says I am 38 and you are at least 5 years older than me. Now, Sam says you are atleast 39. All the statements by the two are false.How old are they really?
Ans: Mala = 38 yrs; Sam = 41 yrs.

5. There is a certain four digit number whose fourth digit is twice the first digit. Third digit is three more than second digit. Sum of the first and fourth digits twice the third number. What was that number?
Ans: 2034 and 4368.

6. In a railway station, there are two trains going. One in the harbour line and one in the main line, each having a frequency of 10 minutes. The main line service starts at 5 o'clock and the harbour line starts at 5.02A.M. A man 
goes to the station every day to catch the first train that comes. What is the probability of the man catching the first train?
Ans: 0.8.

7. A family X went for a vacation. Unfortunately it rained for 13 days when they were there. But whenever it rained in the mornings, they had clear afternoons and vice versa. In all they enjoyed 11 mornings and 12 afternoons. How many days did they stay there totally?
Ans: 18.

8. There is a safe with a 5 digit No. The 4th digit is 4 greater thansecond digit, while 3rd digit is 3 less than 2nd digit. The 1st digit is thrice the last digit. There are 3 pairs whose sum is 11. Find the number.
Ans: 65292

9. Bird is flying 120 km/hr between B to R. Two trains at B to R at 60 kmph. The distance traveled by the bird before it is killed?
Ans: 120

10. Four persons have to cross the bridge they are having one torch light. Four persons take 1,2,5,10 minutes respectively, when two persons are going the will take the time of the slowest person what is the time taken to 
cross all of them.
Ans: 17 minutes.

11 A vender solds two things at same cost 12 Rs with one item at 25% profit and other at 20% loss, by this transaction he made profit or loss by how much?
Ans: Loss,60%.

12. Two friends A and B are running up hill and then to get down. Length of road is 440 yards. A on his return journey met B going up at 20 yards from top. If A has finished the race 5 minutes earlier than B, then how much time A had taken to complete the race?.
Ans: 6.3 minutes

13. In the month of October in a year has exactly four Mondays and four Fridays, find what day of week will be on the 20th of November of that year.
Ans: 20th November was a wednesday.

14.Six persons A,B,C,D,E & F went to solider cinema. There are six consecutive seats. A sits in one of the seats followed by B, followed by C and soon. If a taken one of the six seats , then B should sit adjacent to A. C 
should sit adjacent A or B. D should sit adjacent to A, B,or C and soon. How many possibilities are there?
Ans: 32 ways.

15. 4 mathematician has x apples. If he arranges them in rows of 3 one will be left. The same is the case with 5,7,9 apples. But when he arranged them in rows of 11, non will be left. Find the no. of apples.
Ans: 946.

16. A merchant in the last day sells 2 lamps for Rs.12 price. He finds that he has got 25 % gain on one and 20% lost on the other. Did he loose or gain overall? If so how much? 
Ans: 60 paise Loss.

17. Mr. X got Paramvir Chakra in 1971. He died when his age was 1/59th the year of birth. What was his date of birth?
Ans: 1947.

18. There are 6561 number of balls in a bag. Out of which one is heavy ball. In how many minimum number of weighing you can find the heavy ball.
Ans: 8.

19. The profit made by a company in one year is enough to give 6% return on all shares. But as the preferred shares get on return of 7.5%, so the ordinary shares got on return of 5%. If the value of preferd shares is Rs 4,000000, then what is the value of ordinary shares?
Ans: Rs. 6,000000.

20. A & B two places. C & D are two people. C started from A and D started from B. When they meet each other in the way C traveled 18 m more than D. Then C takes 13 and half a minute and D takes 24 minutes to 
reach the other end. What was the distance between A & B.
Ans: 126.]

21. A family I know has several children. Each boy in this family has as many sisters as brothers but each girl has twice as many brothers as sisters. How many brothers and sisters are there?
Ans: 4 boys and 3 girls

22. There is a 5 digit no. 3 pairs of sum is eleven each. Last digit is 3 times the first one. Third digit is 3 less than the second. 4th digit is 4 more than the second one. Find the digit.
Ans: 25296.

23. There are five thieves, each loot a bakery one after the other such that the first one takes 1/2 of the total no. of the breads plus 1/2 of a bread. Similarly 2nd, 3rd, 4th and 5th also did the same. After the fifth one, no. of breads remained are 3. Initially how many breads were there?
Ans: 31.

24. A software engineer just returned from US, has eaten too much fat & put a lot of weight. Every Sunday he starts walking 4 km/hr on level ground, then up at 3 kmhr, then back down hill at 6kmhr, then again on level ground at 4kmhr till he reaches his destination. If he returned home at 9 p.m., what distance did he covered?
Ans: 24 km

25. There are 4 married couples, out of which, 3 poeple in a group is needed. But there should not be his or her spouse in the group. How many groups are possible?
Ans: 32.

26. In the 4 digits 1,2,3,4, how many 4 digited numbers are possible which are divisible by 4? Repetitions are allowed.
Ans: 64.

27. Two men are going along a track of rail in the opposite direction. One goods train crossed the first person in 20 sec. After 10 min the train crossed the other person who is coming in opposite direction in 18 sec. After the train has passed, when the two persons will meet?
Ans: Approx. 72 min,

28. At six o'clock the wall clock struck 6 times. Checking with my Watch, I noticed that the time between the first & last strokes was 30 Seconds. How long will the clock take to stike 12 at mid night?
Ans: 66 Seconds.

29. A person spending out 1/3 for cloths, 1/5 of the remaining for food and 1/4 of the remaining for travel. He is left with Rs 100/-. How he had in the beginning?
Ans: Rs 250/-.

30. A chain is broken into three pieces of equal lengths, containing 3 links each. It is taken to a blacksmith to join into a single continuous one. How many minimum numbers of links are to to be opened to make it?
Ans: 2.

2. Reasoning (30 quest)

Answer Questions 1 to 5 on the basis of the information given below:
Nine individuals - Z, Y, X, W, V, U, T, S and R - are the only candidates, who can serve on three committees-- A, B and C, and each candidate should serve on exactly one of the committees.

committee: A should consist of exactly one member more than committee B.
It is possible that there are no members of committee C.
Among Z, Y and X none can serve on committee A.
Among W, V and U none can serve on committee G.
Among T, S and R none can serve on committee C.

1. In case T and Z are the individuals serving on committee B, how many of the nine individuals should serve on committee C?

3
4
5
6
7

Ans : B

2. Of the nine individuals, the largest number that can serve together on committee C is

9
8
7
6
5

Ans : D

3. In case R is the only individual serving on committee B, which among the following should serve on committee A?

W and S
V and U
V and T
U and S
T and S

Ans : E

4. In case any of the nine individuals serves on committee C, which among the following should be the candidate to serve on committee A?

Z
Y
W
T
S

Ans : C

5. In case T, S and X are the only individuals serving on committee B, the total membership of committee C should be:

Z and Y
Z and W
Y and V
Y and U
X and V

Ans : A

6. I am less than 6 feet tall but more than 2 feet tall. My height in inches is a multiple of 7 and is also 2 inches more than a multiple of 6. What is my height in inches?

A. 43 B. 56 C. 21 D. 42 E. 65

Ans: B

7. A group of 12 girl scouts had enough food to last for 8 days when they arrived in camp. However, 4 more scouts joined them without the amount of food being increased. How long will the food last if each scout is given the same daily ration as originally planned?

A. 2 B. 3 C. 4 D. 5 E. 6

Ans: E

8. A dog takes 3 steps to walk the same distance for which a cat takes 4 steps. Suppose 1 step of the dog covers 1 foot. How many feet would the cat cover in taking 12 steps?

A. 9ft. B. 3ft C. 6ft D.8ft E. 16ft

Ans: A

9. If a kindergarten teacher places her children 4 on each bench, there will be 3 children who will not have a place. However, if 5 children are placed on each bench, there will be 2 empty places. What is the smallest number of children the class could have?

A. 33 B. 23 C. 21 D. 24 E. 20

Ans: B

10. The distance around the track is 1000 yards. Each cyclist travels around the track at a different rate per minute. For example, Cyclist A travels at 700 yards per minute. At time = 0, Cyclist A is at point 0 (or starting point). 
After one minute, they would have traveled 700 yards. After two minutes, they would have traveled 1400 yards, but because the track is circular, they would go around again, thus ending them 400 yards after the starting point. After three minutes, adding 700 again, they would end up 100 yards after the starting point (because they went around again). Continue this pattern for all three rates until all three cyclists are at the same point.
A.10mins B. 11mins C. 21mins D. 9mins E. 20mins

Ans: A

11. If SAVOURY is coded as OVUARSY then how will RADIATE be coded?

(A) AIDARET
(B) IDARA TE
(C) ARIADTE
(D) IDAATRE
(E) None of these
Ans : (D)

12. If MAPLE is coded as VOKZN then how will CAMEL be coded?

(A) OVNZF
(B) OUNZX
(C) OVNZX
(D) XZNVO
(E) None of these
Ans : (C)

13. If CRY is coded as MRYC then how will GET be coded?

(A) MTEG
(B) MGET
(C) MEGT
(D) METG
(E) None of these
Ans : (D)

14. If BURNER is coded as CASOIS then how will ALIMENT be coded?

(A) BKJLFMU
(B) EKOLIMS
(C) EMONIOU
(D) BRJSFTU
(E) EROSITU
Ans : (C)

15. If Sand is coded as Brick, Brick as House, House as Temple, Temple as Palace then where do you worship?

(A) Palace
(B) Temple
(C) Brick
(D) House
(E) None of these
Ans : (A)

16. How many such letter-pairs are there in the word SERVANT having the same no. of letters left between them in 
the word as they have in the series?

(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) 5
(E) None of these
Ans : (A)

17. How many such letter-pairs are there in the word MONKEY having same no. of letters left between them as they have in the series?

(A) 3
(B) 4
(C) 1
(D) 5
(E) None of these
Ans : (C)

18. How many such letter-pairs are there in the word SMUGGLER having same no. of letters left between them as they have in the series?

(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) 1
(E) None of these
Ans : (A)

19. How many such letter-pairs are there in the word BONAFIDE having same no. of letters left between them as they have in the series?

(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) 1
(E) None of these
Ans : (E)

20. How many such letter-pairs are there in the word FRONTIER having same no. of letters left between them as they have in the series?

(A) 2
(B) 4
(C) 1
(D) 3
(E) None of these
Ans : (A)

Directions 21-25 : In each question below are given two statements followed by two conclusions numbered I and II. You have to take the given two statements to be true even if they seem to be at variance from commonly known facts. Read the conclusions and then decide which of the given conclusions logically follows from the two given statements, disregarding commonly known facts.

Give answer (A) if only conclusion I follows; (B) if only conclusion II follows; (C) if either I or II follows (D) if neither I or II follows and (E) if both I and II. 

21.Statements : Some soldiers are famous

Some soldiers are intelligent

Conclusions : I. Some soldiers are either famous or intelligent

II. Some soldiers are neither famous nor intelligent

Ans: D

22.Statements : All boys are honest

Sachin is honest

Conclusions : I. Sachin is a boy

II. All honest persons are boys

Ans: D

23.Statements : Some nurses are nuns

Madhu is a nun

Conclusions : I. Some nuns are nurses

II. Some nurses are not nuns

Ans: D

24.Statements : All windows are doors

No door is wall

Conclusions : I. No window is wall

II. No wall is door

Ans: A

25.Statements : All poles are guns

Some boats are not poles

Conclusions : I. All guns are boats

II. Some boats are not guns

Ans: D

26. How many such pairs of letters are there in the word GUARDIAN each of which has as many letters between them in the word as in the English alphabet ?


(A) None
(B) One
(C) Two
(D) Three
(E) More than three
Ans: D 


27. In a certain code language ‘pik da pa’ means ‘where are you’; ‘da na ja’ means ‘you may come’ and ‘na ka sa’ means ‘he may go’, which of the following means ‘come’ in that code language ?


(A) da
(B) ja
(C) na
(D) Cannot be determined
(E) None of these

Ans: B

28. What should come next in the following number series ? 9 8 9 8 7 9 8 7 6 9 8 7 6 5 9 8 7 6 5 4 9 8 7 6 5

(A) 3
(B) 4
(C) 2
(D) 1
(E) None of these

Ans: B

29. Meeta correctly remembers that her father’s birthday is after 8th July but before 12th July. Her brother correctly remembers that their father’s birthday is after 10th July but before 15th July. On which day of July was definitely their father’s birthday ?

(A) 10th
(B) 11th
(C) 10th or 11th
(D) Cannot be determined
(E) None of these

Ans: B

30. Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group ?

(A) B D F
(B) V X Z
(C) F I K
(D) M O Q
(E) L N P

Ans: C

3. English (30 quest)

Directions for Questions 1 to 5: The passage given below is followed by a set of five questions. Choose the most appropriate answer to each question.

A remarkable aspect of art of the present century is the range of concepts and ideologies which it embodies. It is almost tempting to see a pattern emerging within the art field – or alternatively imposed upon it a posteriori – similar to that which exists under the umbrella of science where the general term covers a whole range of separate, though interconnecting, activities. Any parallelism is however – in this instance at least – misleading. A scientific discipline develops systematically once its bare tenets have been established, named and categorized as conventions. Many of the concepts of modern art, by contrast, have resulted from the almost accidental meetings of groups of talented individuals at certain times and certain places. The ideas generated by these chance meetings had two – fold consequences. Firstly, a corpus of work would be produced which, in great part, remains as a concrete record of the events. Secondly, the ideas would themselves be disseminated through many different channels of communication – seeds that often bore fruit in contexts far removed from their generation. Not all movements were exclusively concerned with innovation. Surrealism, for instance, claimed to embody a kind of insight which can be present in the art of any period. This claim has been generally accepted so that a sixteenth century painting by Spranger or a mysterious photograph by Atget can legitimately be discussed in surrealist terms. Briefly, then, the concepts of modern art are of many different (often fundamentally different) kinds and resulted from the exposures of painters, sculptors and thinkers to the more complex phenomena of the twentieth century, including our ever increasing knowledge of the thought and products of earlier centuries. Different groups of artists would collaborate in trying to make sense of rapidly changing world of visual and spiritual experience. We should hardly be surprised if no one group succeeded completely, but achievements, through relative, have been considerable. Landmarks have been established – concrete statements of position which give a pattern to a situation which could easily have degenerated into total chaos. Beyond this, new language tools have been created for those who follow – semantic systems which can provide a springboard for further explorations.

The codifying of art is often criticized. Certainly one can understand that artists are wary of being pigeon- holed since they are apt to think of themselves as individuals – sometimes with good reason. The notion of self-expression, however, no longer carries quite the weight it once did; objectivity has its defenders. There is good reason to accept the ideas codified by artists and critics, over the past sixty years or so, as having attained the status of independent existence – an independence which is not without its own value. This time factor is important here. As an art movement slips into temporal perspective, it ceases to be a living organism – becoming, rather, a fossil. This is not to say it becomes useless or uninteresting. Just as a scientist can reconstruct the life of a prehistoric environment from the messages codified into the structure of a fossil, so can an artist decipher whole webs of intellectual and creative possibility from the recorded structure of a ‘dead’ art movement. The artist can match the creative patterns crystallized into this structure against the potentials and possibilities of his own time. AS T.S Eliot observed, no one starts anything from scratch; however consciously you may try to live in the present, you are still involved with a nexus of behaviour patterns bequeathed from the past. The original and creative person is not someone who ignores these patterns, but someone who is able to translate and develop them so that they confirm more exactly to his – and our – present needs.

1. Many of the concepts of modern art have been the product of

(1) ideas generated from planned deliberations between artists, painters and thinkers.
(2) the dissemination of ideas through the state and its organizations.
(3) accidental interactions among people blessed with creative muse.
(4) patronage by the rich and powerful that supported art
(5) systematic investigation, codification and conventions.

Ans. 3

2. In the passage, the word ‘fossil’ can be interpreted as

(1) an art movement that has ceased to remain interesting or useful.
(2) an analogy from the physical world to indicate a historic art movement.
(3) an analogy from the physical world to indicate the barrenness of artistic creations in the past.
(4) an embedded codification of pre-historic life.
(5) an analogy from the physical world to indicate the passing of an era associated with an art movement.
Ans. 5

3. In the passage, which of the following similarities between science and art may lead to erroneous conclusions?

(1) Both, in general, include a gamut of distinct but interconnecting activities.
(2) Both have movements not necessarily concerned with innovation.
(3) Both depend on collaborations between talented individuals.
(4) Both involve abstract thought and dissemination of ideas.
(5) Both reflect complex priorities of the modern world.

Ans. 1 

4. The range of concepts and ideologies embodied in the art of the twentieth century is explained by

(1) the existence of movements such as surrealism.
(2) landmarks which give a pattern to the art history of the twentieth century.
(3) new language tools which can be used for further explorations into new areas.
(4) the fast changing world of perceptual and transcendental understandings.
(5) the quick exchange of ideas and concepts enabled by efficient technology.

Ans. 4 
5. The passage uses an observation by T.S. Eliot to imply that
(1) creative processes are not ‘original’ because they always borrow from the past.
(2) we always carry forward the legacy of the past.
(3) past behaviours and thought processes recreate themselves in the present and get labeled as ‘original’or’creative’.
(4) ‘originality’ can only thrive in a ‘green house’ insulated from the past biases.
(5) ‘innovations’ and ‘original thinking’ interpret and develop on past thoughts to suit contemporary needs.

Ans. 5

Directions 6:10 Which of the phrases (A), (B), (C) and (D) given below each sentence should replace the phrases printed in bold in the following sentences to make the sentence grammatically correct. If the sentence is correct as it is and no correction is required, mark (E) as the answer.

6. Her face buries itself on his rough shirt and he could feel the fragrance of her hair and the warmth of her as she sobbed against his breast—

(A) sinking itself in his rough shirt
(B) buried itself in his rough shirt
(C) dipped itself in his rough shirt
(D) sank itself in his rough shirt
(E) No correction required

Ans: B

7. ‘Allah’, he said, rising his face towards the star-spangled black sky, “punish me as much as you like-Mahesh died with thirst on his lips.”

(A) raised his face towards the star-spangled black sky
(B) had raised his face towards the star-spangled black sky
(C) rose his face towards the star spangled black sky
(D) raising his face towards the star-spangled black sky
(E) No correction required

Ans: D


8. All of us carried plenty of food and sweets with us and we served the little fortunate human beings with our own hands—
(A) The lesser fortunate human beings
(B) The less fortunate human beings
(C) The least fortunate human beings
(D) The unfortunate human beings
(E) No correction required

Ans: B


9. Once again, the Indian tradition of ‘ahimsa’ comes out as infinitely most relevant, than much of what we learn in modern education.
(A) The most relevant, than much of what we learn
(B) More relevance what we learn
(C) More relevant than much of what we learn
(D) No relevance in what we learn
(E) No correction required

Ans: C

10. When it was decided to send the rescue team in the colliery, the experts showed their reluctance.
(A) into the colliery
(B) inside the colliery
(C) under the colliery
(D) underneath the colliery
(E) No correction required

Ans: A

Directions(11-15): In each of the following questions, there is a certain relationship between two 
given words on one side of : : and one word is given on another side of : :while another word is to be found from the given alternatives, having the same relation with this word as the words of the given pair bear. Choose the correct alternative. 

11. Appraiser : Building : : Critic : ?

(A) Book (B) Masterpiece (C) Judge (D) Gold

Ans: (A)

12. Tile : Mosaic : : Knot : ?

(A) Embroidery (B) Abacus (C) Macrame (D) Easle

Ans: (C)

13. Bread : Yeast : : Curd : ?

(A) Fungi (B) Bacteria (C) Germs (D) Virus

Ans: (B)

14. Command : Order : : Confusion : ?

(A) Discipline (B) Clarity (C) Choas (D) Problem

Ans: (C)

15. Ruby : Red : : Sapphire : ?

(A) Blue (B) White (C) Green (D) Silver

Ans: (A)

Directions 16 to 20: Pick out from the words, given below each sentence, the word which would complete the sentence correctly and meaningfully

16.Usually the ascent of a mountain face is much easier than the...................

A) fall B) decent C) descent D) descend

Ans: C

17. More than twenty years have now passed....................I had my first flight.

A) when B) since C) while D) as

Ans: B

18. The river overflowed its................... and flooded the area

A) Edges B) Fronts C) Limits D) Banks

Ans: D

19. Once you suspect a person of double dealing, you ought to keep him at arm's.

A) distance B) length C) aim D) width

Ans: B

20. While strolling on Janpath, I chanced to meet..............European.

A) one B) the C) an D) a

Ans: D

Directions for Questions 21 to25 :Each of the following sentences has been divided into four parts. There is an error in one of the parts. Point out the part which has an error 


21. A) he has broken his pen, /

B) and his paper is not yet complete, /

C) but you can help him /

D) if you give him your for an hour.

Ans: D

22. A) This book is quite different /

B) than the one I gave you, /

C) because it is an old edition /

D) and does not cover the whole course.

Ans: B

23. A) He could come /

B) if you invite him /

C) well in time /

D) in writing.

Ans: B

24. A) Had, the doctor reached an hour earlier /

B) and gave him proper medicine, /

C) his life would have been saved /

D) without any doubt.

Ans: B

25. A) He ought have tried his best /

B) from the very beginning /

C) because the goal he set before him /

D) was not an ordinary one.

Ans: D

Directions 26-30 : In each of the following questions, out of the given alternatives, choose the one which is nearest in meaning to the given word.

26. ERROR

A) Blunder B) Nisadventure C) Ambiguity D) Misgiving

Ans: A

27. ACRID

A) Dirty B) Pungent C) Unripe D) Bitter

Ans: D

28. REQUITE

A) Servile B) Trashy C) Ferocious D) Juicy

Ans: B

29. BADGER

A) Attempt B) Convince C) Pester D) Persuade

Ans: C

30. CAUTIOUSLY

A)Genuinely B) Carefully C) Secretly D) Somewhat.

Ans: B

Technical Round
For third round my luck favored me a lot they change my panel 2 time their were 8 panels
So my turn come at 7.30 pm at evening

Gt: May I come in sir?
Hr: Yes then I good evening (hr show his fingers and indicate me to sit but I felt that 50-50 so that’s why I didn’t sit) Then he said by voice please sit

Hr: See the my form and
Hr : Tell me smartly about you?

Gt : With conversational tone
Hr: Ok u mention that your hobbies r collection of question
Gt: Yes sir
Hr : Which kind of quotes

Gt: Mostly motivational
Hr: How many u have remember
Gt : More then 200
Hr : Speak 5

Gt: I m fond of it I spoke 3 third he didn’t get it he told me explain it 2 times I explain it those who sweat in Pease they never bleed in battle field)
Hr: ok
Hr: so gaurav tell me about your project
Gt : explain him

Hr:so gaurav u don’t like the technical sub u didn’t mention in form
Gt: sir I m having the basic knowledge on ds ,os ,and sir itesme
Hr :what’s about programming?
Gt I m in td making of

Hr: diff btw c/c++
Gt : 4 pont very solid I felt god na apna kam kar diya ab apni pari. I m in final year it branch then. all know but in wisdom I gave d ans of these que ans 3 time infront off piter.abhisheke,and nikita
So at that time through this answer he make the positive image regarding to me
Hr: constructor
Gt: explain

Hr: copy constructor
Gt: don’t know
Hr: gaurav in which topic u feel comfortable
Gt: concept of oops

Hr: what is polymorphism (and he asked really u feel comfortable)
Gt: explain with very big smile confidence and .full of energy through
Hr: Hr: operator overloadding kiska ex hai
Gt: I told compile time ka he told that explain it I don’t know but luck favors’ me a lot and suddenly volunteers come with samosa and hr told him for tea and mater change from technical to bit and super so gaurav whish dish u like mostly
Hr: why?
Gt:sir bez my mom makes itly very well

Hr: ones again divert from topic and come back on technical
Hr:so gaurav inheritance abstraction encapsulation,
Gt: I told only.
Hr: doubt (project bez I use core java mention j2se)
He asked what is this what is j2se

Gt: I explain it with very f luent manner
He : ones again gaurav u know j2se
Gt:not know but show my self as a scjp programmer and he told ok gaurav u know java whats about
operator overloading in java fir sa aa gaya
I told it doesn’t support by java so that why I don’t know. ok
Hr:group members related 4 q
Gt: perfect ans

Hr:gaurav u r a head of a project and u r having 15 emp in l&t
10 r not up d mark 5 including u (whatever u want)
How can u make the project within 15 days your boss told you. and all members of office told u
It impossible then what will u do explain it?
Gt: I took 1 min and explain him in best manner( leader ship)
Hr: what prop u face during the project

Hr:have u submitted before the deadline
Gt:yes
Hr: have u made it by own (he know that its fake )
Gt:group work suggestion from hod my brother friends from sati my brothers senior coaching of core java
Then he told ok Finally 25 min ho gaya and one again volunteer disturb him And he told gaurav be ready for
HR round.

Gt: thaankswith smile and with dare I asked him may I ask d question
Hr: with smile he told why not sure

Gt: ask 2 q and he explain around 7 min approx
(wo samosa cold ho gaya tha bez I didn’t take it my concentration went their 3 to 4 time Because I was hungry at that time but I didn’t offer me because he was also. After my interview he ate it and took 20 min break) And in campus day we should bring more then 5 biskit paket bez in ni8 there is no canteen no shop so be preparer and develop the be aring capacity.

I'm waiting for my tech result bez same sentence he told 2 my friend kurana that be ready for hr round but he got a name in rejected list

HR round:
The time came they called me 4 hr ts around 11.15 I sit infront of the hr Room But he took the interview of a gye around 1 hour so we were wetting. The person who sit 2 student next 2 me his interview duration is 5 min and he got place apna number aa gaya But one miracle ones again happen my panel changed And I was happy because new panel is very good and they were asking very easy questions. That I hear straight from the horses mouth and finally 11.45 I entered into room
Sir I feel that aap soch raha how I know throw timing?
So my friends and brother told me that each and every body is having a one day and that day he will defiantly select
So that’s why I want to enter room before 12.am
Hr mam : come
Me: I wished her
She: tell me smt about u fast
Me: I didn’t get her what she told
Me :sorry please recall The Question
She :ok
Me: forget old start with new zeal and spoke in gud manner
She : gaurav u won at state level in SHRIMAD BHAGWAT GEETA?
GT: yes mam (I don’t wont to leave this oppurnity so I told about my school fun and geeta path is also there)
She : what u learn from it
Gt: the speech what I gave in wisdom that I cut copy paste there
She : geeta give d msg 2 speak lie?
Gt: yes
She: explain it
Gt: I told story of aswatthama elephant and suru drone
She :the persone who spoke lie he ll get the punishment in future?
Gt: my opinion differ from other
She : how was your gd and what is topic?
Gt: fantastic’s I and I enjoyed a lot but I took 15 sec to recall the topic
She: why they selected u
Gt: in my form I mention my qualities (initial person , pleasant persona)
That I mention
She :why L&T
Gt: every companies growth depends on their emo
And on new tech and I m always ready to accept new challenges and new technology.
So She :what is pitch of modulation
Gt: my weekness and I m working on it
She: how
Gt: by recording my voice jet audio ,by default os ma, mob
She: about papaji
She: about bhiya mummy,ogi,
She : how was your tech
Gt:7.0/10
She:ok
Ok you can
leave now be bye

Comment

0 Answers