Home »» Placement Papers »» All Papers »» L & T Infotech, »» Placement Paper

LnT Infotech Placement Paper 37785 (Whole-Testpaper)


Dear Friend's Good Morning sir I have attended the L & T InfoTech in it. Around 700 students were there 10 & 12 & BE :55,55,58%
Total number of round: 4
Written Round - 30 Questions
Verbal - 30 Questions
English - 30 Questions

Total time is 90 min and there is sectional cut-off was their in all section 15 each. So we have 2 give wait age to all the section not to a particular one (we have to make on self as a Jake of all field) 350 clear the written. And One day before PPT main thing regarding to this all is PPT of L&T because they Give very long ppt one day before the written of 2 hour and their they call to 8 to 10 student randomly .But it was very interactive section and we should concentrate their because who gave the ppt out of 20 hr head tech. They are 5 so we should take part their.


L n T Infotech WRITTEN TEST

Total 90 questions , 90 minutes ---SECTIONAL CUTOFF IS THERE
1. Aptitude (30 quest)
2. Reasoning (30 quest)
3. English (30 quest)

1. Aptitude (30 quest)


1. From a vessel, 1/3rd of the liquid evaporates on the first day. On the second day 3/4th of the remaining liquid evaporates. What fraction of the volume is present at the end of the second day.
Ans: 50%.

2. An orange glass has orange juice and white glass has apple juice both of equal volumes. 50 ml of the orange juice is taken and poured into the apple juice. 50 ml from the white glass is poured into the orange glass. Of the two quantities, the amount of apple juice in the orange glass and the amount of orange juice in the white glass, which one is greater and by how much?
Ans: The two quantities are equal.

3. There is a 4 inch cube painted on all sides. This is cut down into of 1 inch cubes. What is the no of cubes which have no pointed sides? 
Ans: 8.

4. Sam and Mala have a conversation. Sam says I am certainly not over 40. Mala says I am 38 and you are at least 5 years older than me. Now, Sam says you are atleast 39. All the statements by the two are false.How old are they really?
Ans: Mala = 38 yrs; Sam = 41 yrs.

5. There is a certain four digit number whose fourth digit is twice the first digit. Third digit is three more than second digit. Sum of the first and fourth digits twice the third number. What was that number?
Ans: 2034 and 4368.

6. In a railway station, there are two trains going. One in the harbour line and one in the main line, each having a frequency of 10 minutes. The main line service starts at 5 o'clock and the harbour line starts at 5.02A.M. A man 
goes to the station every day to catch the first train that comes. What is the probability of the man catching the first train?
Ans: 0.8.

7. A family X went for a vacation. Unfortunately it rained for 13 days when they were there. But whenever it rained in the mornings, they had clear afternoons and vice versa. In all they enjoyed 11 mornings and 12 afternoons. How many days did they stay there totally?
Ans: 18.

8. There is a safe with a 5 digit No. The 4th digit is 4 greater thansecond digit, while 3rd digit is 3 less than 2nd digit. The 1st digit is thrice the last digit. There are 3 pairs whose sum is 11. Find the number.
Ans: 65292

9. Bird is flying 120 km/hr between B to R. Two trains at B to R at 60 kmph. The distance traveled by the bird before it is killed?
Ans: 120

10. Four persons have to cross the bridge they are having one torch light. Four persons take 1,2,5,10 minutes respectively, when two persons are going the will take the time of the slowest person what is the time taken to 
cross all of them.
Ans: 17 minutes.

11 A vender solds two things at same cost 12 Rs with one item at 25% profit and other at 20% loss, by this transaction he made profit or loss by how much?
Ans: Loss,60%.

12. Two friends A and B are running up hill and then to get down. Length of road is 440 yards. A on his return journey met B going up at 20 yards from top. If A has finished the race 5 minutes earlier than B, then how much time A had taken to complete the race?.
Ans: 6.3 minutes

13. In the month of October in a year has exactly four Mondays and four Fridays, find what day of week will be on the 20th of November of that year.
Ans: 20th November was a wednesday.

14.Six persons A,B,C,D,E & F went to solider cinema. There are six consecutive seats. A sits in one of the seats followed by B, followed by C and soon. If a taken one of the six seats , then B should sit adjacent to A. C 
should sit adjacent A or B. D should sit adjacent to A, B,or C and soon. How many possibilities are there?
Ans: 32 ways.

15. 4 mathematician has x apples. If he arranges them in rows of 3 one will be left. The same is the case with 5,7,9 apples. But when he arranged them in rows of 11, non will be left. Find the no. of apples.
Ans: 946.

16. A merchant in the last day sells 2 lamps for Rs.12 price. He finds that he has got 25 % gain on one and 20% lost on the other. Did he loose or gain overall? If so how much? 
Ans: 60 paise Loss.

17. Mr. X got Paramvir Chakra in 1971. He died when his age was 1/59th the year of birth. What was his date of birth?
Ans: 1947.

18. There are 6561 number of balls in a bag. Out of which one is heavy ball. In how many minimum number of weighing you can find the heavy ball.
Ans: 8.

19. The profit made by a company in one year is enough to give 6% return on all shares. But as the preferred shares get on return of 7.5%, so the ordinary shares got on return of 5%. If the value of preferd shares is Rs 4,000000, then what is the value of ordinary shares?
Ans: Rs. 6,000000.

20. A & B two places. C & D are two people. C started from A and D started from B. When they meet each other in the way C traveled 18 m more than D. Then C takes 13 and half a minute and D takes 24 minutes to 
reach the other end. What was the distance between A & B.
Ans: 126.]

21. A family I know has several children. Each boy in this family has as many sisters as brothers but each girl has twice as many brothers as sisters. How many brothers and sisters are there?
Ans: 4 boys and 3 girls

22. There is a 5 digit no. 3 pairs of sum is eleven each. Last digit is 3 times the first one. Third digit is 3 less than the second. 4th digit is 4 more than the second one. Find the digit.
Ans: 25296.

23. There are five thieves, each loot a bakery one after the other such that the first one takes 1/2 of the total no. of the breads plus 1/2 of a bread. Similarly 2nd, 3rd, 4th and 5th also did the same. After the fifth one, no. of breads remained are 3. Initially how many breads were there?
Ans: 31.

24. A software engineer just returned from US, has eaten too much fat & put a lot of weight. Every Sunday he starts walking 4 km/hr on level ground, then up at 3 kmhr, then back down hill at 6kmhr, then again on level ground at 4kmhr till he reaches his destination. If he returned home at 9 p.m., what distance did he covered?
Ans: 24 km

25. There are 4 married couples, out of which, 3 poeple in a group is needed. But there should not be his or her spouse in the group. How many groups are possible?
Ans: 32.

26. In the 4 digits 1,2,3,4, how many 4 digited numbers are possible which are divisible by 4? Repetitions are allowed.
Ans: 64.

27. Two men are going along a track of rail in the opposite direction. One goods train crossed the first person in 20 sec. After 10 min the train crossed the other person who is coming in opposite direction in 18 sec. After the train has passed, when the two persons will meet?
Ans: Approx. 72 min,

28. At six o'clock the wall clock struck 6 times. Checking with my Watch, I noticed that the time between the first & last strokes was 30 Seconds. How long will the clock take to stike 12 at mid night?
Ans: 66 Seconds.

29. A person spending out 1/3 for cloths, 1/5 of the remaining for food and 1/4 of the remaining for travel. He is left with Rs 100/-. How he had in the beginning?
Ans: Rs 250/-.

30. A chain is broken into three pieces of equal lengths, containing 3 links each. It is taken to a blacksmith to join into a si

Comment

0 Answers