Home »» Placement Papers »» All Papers »» General Electric »» Placement Paper

GE Placement-Paper Aptitude-General Latest (2012-2013) -05 May 2012


 

GE latest 2012-2013 Placement papers| GE Aptitude, Reasoning, Technical Written Test Questions|
GE Technical, stress materials, Heat transfer, C,C++ Questions| GE Technical and HR Interview Questions


GE Written Test -Aptitude questions
1. A man said to a lady, "Your mother's husband's sister is my aunt". How is the lady related to the man?
A) Daughter
B) Grand daughter
C) Mother
D) Sister
Ans:D

2) In a row of 60, if Ram is standing at 17th from the first, what is his position from the last?
A) 25
B) 43
C)44
D) 45
Ans: C

3 A man is facing northwest. He turns 90 degrees in the clockwise direction and then 135degrees in the anti-clockwise direction. Which direction is he facing now?
A) East
B) West
C) North
D) South
Ans: B

Directions for Questions Each row of letters or numbers has a rule connecting them. Write the next number or letter
in the brackets.
4 K , A , J , B , I , C , H , (_ _ _) Ans: D

5 N , O , M , P , L , Q , K , R , (_ _ _) Ans:J

6124 , 62 , 60 , 30 , 28 , 14 , (_ _ _)Ans: 12

7 .1 , 4 , 9 , 16 , 25 , 36 , (_ _ _)Ans: 49


8) A box contains 90 mts each of 100 gms and 100 bolts each of 150 gms. If the entire box weighs 35.5 kg., then the weight of the empty box is :
A.10 kg
B.10.5 kg
C.11 kg
D.11.5 kg
E.None of the above
Ans : D

9) In a group of 8 semifinalists, all but 2 will advance to the final round. If in the final round only the top 3 will be awarded medals, then how many groups of medal winners are possible?
A.20
B.56
C.120
D.560
E.720
Ans:B 

10) The product of two positive numbers is p. If each of the numbers is increased by 2, the new product is how much greater than twice the sum of the two original numbers?
A.p-2
B.p
C.p+2
D.p+4
E.2p+4
Ans:D 

11) A father is three times as old as his son. After fifteen years the father will be twice as old as his son's age at that time. Hence the father's present age is
A.36
B.42
C.45
D.48
E.None of the above
Ans : C

12 ) If .2t = 2.2 - .6s and .5s = .2t + 1.1, then s =
A.1
B.3
C.10
D.11
E.30
Ans : B

13) At 10 a.m. two trains started traveling toward each other from stations 287 miles apart. They passed each other at 1:30 p.m. the same day. If the average speed of the faster train exceeded the average speed of the slower train by 6 miles per hour, which of the following represents the speed of the faster train, in miles per hour?
A38
B.40
C.44
D48
E.50
Ans :C

14.on Thursday, Friday and Saturday was 240. If the temperature on Saturday was 270, what was the temperature on Wednesday?
A.240
B.210
C.270
D.300
Ans : D

15 .What will Rs.1500 amount to in three years if it is invested in 20% p.a. compound interest, interest being compounded annually?
A.2400
B.2592
C.2678
D2540
Ans : B

16 If the diagonal and the area of a rectangle are 25 m and 168 m2, what is the length of the rectangle?
A.17 m
B.31 m
C.12 m
D.24 m
Ans : D

17 The proportion of milk and water in 3 samples is 2:1, 3:2 and 5:3. A mixture comprising of equal quantities of all 3 samples is made. The proportion of milk and water in the mixture is
A.2:1
B.5:1
C.99:61
D.227:133

18Three friends divided some bullets equally. After all of them shot 4 bullets the total number of bullets remaining is equal to the bullets each had after division. Find the original number divided.
Ans:18

19 .Three men - Sam, Cam and Laurie - are married to Carrie, Billy and Tina, but not necessarily in the same order. Sam’s wife and Billy’s Husband play Carrie and Tina’s husband at bridge. No wife partners her husband and Cam does not play bridge. Who is married to Cam?
Ansr: Carrie is married to Cam.

20 At 6′o a clock ticks 6 times. The time between first and last ticks is 30 seconds. How long does it tick at 12′o.
Ans: 66 seconds

21 If you take a marker & start from a corner on a cube, what is the maximum number of edges you can trace across if you never trace across the same edge twice, never remove the marker from the cube, & never trace anywhere on the cube, except for the corners & edges?
Ans: 9

22 If the radius of a circle is increased by 20% then the area is increased by :
A.44%
B.120%
C144%
D.40%
E.None of the above
Ans : A

23. If 3/p = 6 and 3/q = 15 then p - q = ?
A.1/3
B.2/5
C.3/10
D.5/6
E.None of the above
Ans : C

24 If x, y, and z are consecutive negative integers, and if x > y > z, which of the following must be a positive odd integer?
A.xyz
B.(x - y) (y - z)
C.x - yz
D.x(y + z)
E.x + y + z
Ans : B

25 If p and q are integers, such that p<0<="" be="" must="" following="" the="" of="" which="">
I. 2p<2q
II. p2<q2< font=""></q2<>
III. p+q=0
A.I only
B.II only
CI and II only
D.I and III only
E.I, II and III
Ans:A 

26 A certain street has 1000 buildings. A sign-maker is contracted to number the houses from 1 to 1000. How many zeroes will he need?
Ans: The sign-maker will need 192 zeroes.

27 Re: If + means * and * means / and / means %. what is the value of 2+3*5/7?
Ans:1

28. Look at this series: 53, 53, 40, 40, 27, 27, ... What number should come next?
A.12 
B.14-Answer
C.27 
D.53
Explanation:
In this series, each number is repeated, then 13 is subtracted to arrive at the next number.

29.There is 60% increase in an amount in 6 years at simple interest. What will be the compound interest of Rs. 12,000 after 3 years at the same rate?
A.Rs. 2160 
B.Rs. 3120
C.Rs. 3972-Ans 
D.Rs. 6240
E.None of these

30.The salaries A, B, C are in the ratio 2 : 3 : 5. If the increments of 15%, 10% and 20% are allowed respectively in their salaries, then what will be new ratio of their salaries?

A.3 : 3 : 10 
B.10 : 11 : 20
C.23 : 33 : 60-Answer 
D.Cannot be determined

 

Comment

0 Answers