Home »» Placement Papers »» All Papers »» CDAC »» Placement Paper

CDAC Placement-Paper Whole-Testpaper Latest (2012)-22 May 2012


C-DAC Latest 2011-2012 Latest Placement papers|C-DAC Aptitude,Reasoning Verbal Ability Questions|
C-DACTechnical and HR Interview Questions|C-AC Latest 2011-2012 Recruitment Question Papers
C-DAC Previously asked Questions 


C-DACTechnical Questions
1.What will be output if you will compile and execute the following c code?
struct marks{
int p:3;
int c:3;
int m:2;
};
void main(){
struct marks s={2,-6,5};
printf("%d %d %d",s.p,s.c,s.m); 
}
2 -6 5
2 -6 1
2 2 1
Compiler error
Ans: C
Explanation:
Binary value of 2: 00000010 (Select three two bit)
Binary value of 6: 00000110
Binary value of -6: 11111001+1=11111010
(Select last three bit)
Binary value of 5: 00000101 (Select last two bit)

2.A function that uses variable types is called __________
Overloaded
a template function
a variable function
a virtual function
Ans:B

3.The OS of a computer may periodically collect all the free memory space to form contiguous block of free space. This is called
Concatenation
Garbage collection
Collision
Dynamic Memory Allocation
Ans:B

4.The metadata is created by the

(A)DML compiler

(B)DML pre-processor

(C)DDL interpreter

(D)Query interpreter

Ans: (C)
5.Which of the following correctly describes the contents of the filename AssemblyInfo.cs?
It contains method-level attributes.
It contains class-level attributes
It contains assembly-level attributes.
It contains structure-level attributes.
Ans:C
6.Which method must be defined by a class implementing the java.lang.Runnable interface?
void run()
public void run()
public void start()
void run(int priority)
Ans:B
7.Which of the following is the address of the router?
The IP address
The TCP address
The subnet mask
The default gateway
Ans:D
8.Semaphores
synchronize critical resources to prevent deadlock
synchronize critical resources to prevent contention
are used to do I/O
are used for memory management
Ans:A

9.The --------------functio can be used to compare two strings using a case-insensitive binary algorithm
Strcmp()
stricmp()
strcasecmp()
stristr()
Ans:C
10.A Plan to overcome the risk called as
Migration Plan
Master plan
Maintenance plan
Mitigation Plan
Ans:D

Comment

0 Answers