Home »» Placement Papers »» All Papers »» Yahoo »» Placement Paper

latest-17-aug-2011


Yahoo previous Year Placement paper, Yahoo latest Written test Pattern, Yahoo Selection pattern, Yahoo Latest Company Profile, Yahoo previous year question paper with solution, Yahoo Aptitude Questions with Answer, Yahoo Technical Questions, Yahoo Job interview Tips,

YAHOO PAPER ON 17th AUGUST,2011
quantitative
1.If g (0)=g (1)=1 And g (n)= g (n-1) + g (n -2)
find g (6);
Q like this one. just know the method
Sol:
G(0) = 1
G(1) = 1
G(2) = G(1) + g(0) = 2
G(3) = g(2) + g(1) = 3
G(4) = g(3) + g(2) = 5
G(5) = g(4) + g(3) = 8
G(6) = g(5) +g (4) = 13

2.A plane moves from 9?N40?E to 9?N40?W. If the plane starts at 10 am and takes 8 hours to reach the destination, find the local arrival time?
Q like this one. just know the method
Ans: The time is calculated on the basis of longitude.
(Based on sunrise)
Sun rises earlier in calcutta than in Mumbai. The 40 degrees east and 40 degress west are calculated form 0 degrees.
The plane has travelled westwards by 40+ 40 = 80 Degrees. (WEST) For each degree there is a difference of 4 Minutes. The difference in timings is 320 Minutes behind. As per the starting point time 10.00 AM the flight should have reached at 6.00 PM.
Reducing 320 Minutes from it we get 12.40 PM local time at the destination

3.Given $ means Tripling and % means change of sign then,find the value of $%$6-%$%6
Q like this one. just know the method
ans. ((3)*(-1)*(3)*6 ) - ((-1)*(3)*(-1)*6)

4.The size of a program is N. And the memory occupied by the program is given by M = 4000 sqr_root(N). If the size of the program is increased by 1% then how much % inc in memory?
ans. (4000(sqr_root(1.01N)-sqr_root(N)))/(4000sqr_root(N))

5.what is the largest prime number in 8 digit number?
ans . 251

6.the word ****12******** was given.they asked us to do change 1st 2nd,3rd 4th,so on.then they asked what will be 10th letter from right? Q like this one. just know the method
ans. 2

7.they asked the temperature problem.it was same as previous papers.the ratio was -t*t/6+4t+12. it is like if t is the diff in temp. then find % change in temp from 5 to 9 pm.
Q like this one. just know the method

8.the ques on a man,a woman and a boy finish work together in 6 days.man takes 10 days, woman takes 24 days then how much boy will take? ans. 40 days

9.the matrix of a(7,9) was given.the address of the first byte of a(1,1)=3000.it takes 4 bytes to store the number.then calculate the address of the last byte of a(5,8).
ans .3000+(4*4*9)+(4*8)    row major form

10.modulo(373,7)+round(5.8)+truncat(7.2)-round(3.4) = ?
ans . 12   = 2+6+7-3

11.the bucket size is 10KB.it takes 0.0001 KB/milisec to fill bucket.the bucket takes 100 or 1000 milisec to reach to destination.it takes 100 milisec to pass acknowledgement from dest to source.so calculate how much time will it take to pass N KB ,write formula. Q like this one. just know the method

12.1234 in wich system for number xxx number?
Q like this one. just know the method

13.they asked us to match the pairs.they were like
basmati-wheat not type of 
scooter-vehicle type of
etc
4 choices

14. Complete the series 3,5,9,__,35,65
ANS. 17

15.If CYRNFR is coded as PLEASE then TNVA can be
coded as ---------
ANS. GAIN

16. A power unit is there by the bank of the river of 900 meters width. A cable is made from power unit to power a plant opposite to that of the river and 3000mts away from the power unit. The cost of the cable below water is Rs. 5/- per meter and cost of cable on the bank is Rs.9/- per meter. Find the total of laying the cable. Q like this one. just know the method
ans . =(900*5)+((3000-900)*9)

17.Select the odd one out. 
a. Java b. Lisp c.Smalltalk d.Eiffel.
ANS . LISP

18.Select the odd one out 
a. Oracle b. Linux c. Ingress d. DB2
ANS . LINUX

19.Find the physical quantity represented by (FORCE * LENGTH)/(VELOCITY*VELOCITY)?
ANS . d sqr/ t

20.Given the length of the 3 sides of a triangle. Find the one that is impossible?
(HINT : sum of smaller 2 sides is greater than the other one which is larger)

21.Find the singularity matrix from a given set of matrices?
(Hint det(A)==0)

22.Which of the following set of numbers has the highest Standard deviation?
7,0,7,0,7,0
-7,-7,-7,-7,-7,-7.
7,-7,7,-7,7,-7
-7,-7,-7,-7,-7,-7
ans. 3rd

23. A 1 0 0 1 0 0 0 1
B 0 1 1 0 1 0 1 0
C 1 0 0 1 0 1 1 0
(AuB)nC = ?
ans. u is OR, n in AND

24. Some Venn diagram was given about english, hindi and bengali speeking opeple. 3 sums were asked easy manageable. about % of bengali speeking people not speaking hindi but speaking english. etc 

25.what shape will be obtained using these values
X     Y
0     0.001
10     1.02
100     1.72
1000     3.00
9999     4.72
ans . log x

26.some BAR CHART and pie chart given  & 2 or 3 question were asked fairly easy. bar was about poeple joining each yr and pie chart about % of poeple. about which yr had max growth %, like that.

27.based on deg, minutes and radians Q. just remember 1 deg = 60 min and 1 min = 60 sec. Q such that u have 2 carry over.

28.graph given and asked 2 write equation. it was some x cube graph.

29.which of the following is power of 3
ans. add the digits. 2 will divide. divide the numbers thrice with 3 time, 1 will not.

30.which fo the following are orthogonal pairs  a)
3i+2j b) i+j c)2i-3j d) 7i+j
a and c

31.if A,B,C are the the mechanisms used separately to reduce the wastage of  fule by 30%,20%,10% . what will be the fule economy if they were used combine.
ans. =70/100 * 80/100 * 90/100 * 100
32. faces, sides, edges of a cude asked.
ans. 6,---

 

Comment

0 Answers